"The Uzonies" kalandjai

The Uzonies

Az elmúlt 4 hónap

2018. október 05. - The Uzonies

Utolsó bejelentkezésünk óta eltelt 4 hónap. 4 hónap! Hihetetlen, és mennyi minden történt velünk!

Május végén elköltöztünk Kuvaitból, és elindítottuk újra a konténert 153 dobozzal. Ramadan alatt pakoltak az emberek, ami végül 4 napig tartott, nem csoda hiszen, amikor elmentünk otthonról lefeküdtek a földre aludni. Dávid ahogy befejezte az utolsó vizsgáját hazament, Tomi még ott maradt az egyik barátjánál Kuvaitban, mi pedig Dalmával és Bencével egyenesen Dubaiba utaztunk, hogy végre egyesüljön a család. Véget vetettünk az ingázásoknak és megígértük egymásnak, hogy többet ilyenbe nem vágunk bele. Nekünk ez nagyon nem jött be, de a gyerekeknek valószínűleg így volt a legjobb.

Dubaiban legfontosabb feladat a lakás megtalálása volt, mert a konténer pár hét alatt megérkezik és szerettünk volna minél előbb kipakolni. A szempont most az volt, hogy olyan helyre költözzünk ami közel van a sulihoz, munkahelyhez - ne kelljen több mint 100 km-t megtenni naponta, úgy mint Kuvaitban. Úgy érzem a második költözésnél már sokkal okosabbak vagyunk.  Így meg is találtuk álmaink otthonát egy lakóparkban ahol a gyerekek, ha már nem lesz ennyire meleg biciklivel is közlekedhetnek akár a suliba is. Persze nem tudtunk azonnal beköltözni, így nyáron én ingáztam Dubai és Budapest között sőt még Kuvaitba is vissza kellett utaznom, hogy egy papírt lepecsételtessek. Kuvaitban bútorozott lakást béreltünk, de itt ilyen nem nagyon van. Mivel nem tudod mennyi időt maradsz egy adott országban, próbálod okosan csinálni. Feliratkoztam a környező lakóparkok használt bútor eladás oldalaira és így nagyon jó áron fantasztikus dolgokhoz jutottam hozzá. Például a függönyeinket egy az egyben karnissal együtt egy ugyanilyen beosztású lakásból vettem. Megnéztem, megvettem, másnap szaki leszerelte és nálunk felszerelte, így a függöny kérdés meg volt oldva. Megérkezett a konténer is rendben, egy hét alatt mindent kipakoltunk és Balázsnak is lett 9 hónap után otthona, mivel  eddig szállodában lakott, hétvégén pedig Kuvaitban volt.

 A nyár fantasztikus volt, család, barátok, Balaton, fesztiválok – nincs is másra szükség.

 Augusztus végén pedig elérkezett egy újabb mérföldkő az életünkben, hiszen Dávidot felvették Bostonba, a Bentley egyetemre, ahol szeptemberben elkezdte az önálló felnőtt életét. Nem tudom ki hogy van vele, én nagyon készültem rá lelkileg, hogy jól viseljem, de mint annyi mindenre, erre sem lehet felkészülni. Egy hetet töltöttünk együtt hármasban előtte, nem is tudom, mikor volt utoljára, hogy hármasban voltunk csak úgy. Szuper volt, felejthetetlen. Utolsó nap beköltöztettük az egyetem kollégiumába,  segítettünk neki kipakolni, megágyazni, elrendezni a cuccait - nem volt ciki, minden szülő ezt csinálta – és utána eljöttünk. Nagyon nehéz volt. Este pedig ketten elbúcsúztattuk egy üveg Tequilával, felemlegettük az élményeket, mérföldköveket néztünk régi fotókat, táncoltunk, sírtunk és nevettünk.

Két napot töltöttünk még otthon, aztán felkerekedtünk már csak öten az új kalandra. Itt, mind a hárman IB (International Baccalaureate)  suliba járnak, ami Tominak nem újdonság, Kuvaitban is ugyanilyen rendszerben tanult, itt most kezdte az utolsó két évet. Dalmának és Bencének viszont ez a harmadik fajta iskolarendszer (magyar, angol és most az IB) amit kipróbálnak. Remélem mind a hárman élvezni fogják és új barátokat szereznek. Kérdeztük tőlük, hogy tetszik Dubai összehasonlítva Kuvaittal. Mind a hárman ugyanarra a következtetésre jutottak, hogy Dubaiban sokkal több dolgot lehet csinálni és az lenne a legtökéletesebb ha a kuvaiti barátok is itt lennének. Így a gyerekek az őszi szünetben most nem haza mennek, hanem vissza Kuvaitba, mi pedig a hétvégére csatlakozunk és mi is meglátogatjuk az ottani barátainkat.

Sokkal több magyar lakik Dubaiban, kb. 10-15-ször annyi mint Kuvaitban, ahol kb. 300 magyar volt. Szemközti szomszédunk egy magyar család, illetve 1 km-es körzetben 5 magyar család lakik akikkel összejárunk, szombat délután pedig folytatódik a családi foci hagyomány ahol 3 másik magyar családdal játszunk minden héten.

 Sokan kérdezik biztos sokkal jobb Dubai mint Kuvait. Még nem tudom megválaszolni ezt a kérdést, hiszen az Emirátusok felfedezése még kicsit várat magára amíg az időjárás kicsit lehűl, és mivel Kuvait nagyon fontos állomás volt az életünkben nem is biztos, hogy össze kell hasonlítani.  

A bejegyzés trackback címe:

https://uzonies.blog.hu/api/trackback/id/tr3014283259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása