"The Uzonies" kalandjai

The Uzonies

Vendégségben Kuvaitban

2017. január 16. - The Uzonies

Lányom és vejem meghívására december utolsó napjaiban három hétre elrepültem Kuvaitba, hogy egy számomra  ismeretlen országot, egy ismeretlen népet, vallást, életformát megismerjek  amellett, hogy együtt legyek családommal,  gyermekeimmel és hat unokámmal. Ennyi idő alatt természetesen az embernek csak felületes benyomásai, tapasztalatai lehetnek, azonban ezek egyértelműen pozitívak.,

Kuvait egy zárt kis királyság hatalmas országok ölelésében, az itt született  állampolgárok egy olyan országban élnek, ahol nem kell adót fizetni, nincs Tb, az orvosi ellátás ingyenes, nem kell az áramért, sem a gázért fizetni, nincs gépjármű adó, és a benzinköltség is minimális. Mint a mesében. Tavaly annyival több volt a bevételük a tervezettnél az olajárak miatt, hogy azon gondolkoznak, hogyan tudják egy részét szétosztani az állampolgárok között. ( pl. elengedik  a hitelüket)! 

Az egész ország ( kb. Magyarország egyharmada) dinamikusan fejlődik, rengeteg az új építkezés, azonban nem esnek olyan túlzásokba, mint az Arab  Emirátusok többi országa, pl. Dubai. Megőrzik maguknak az országot, idegent nem engednek be, csak diplomás külföldieket, mint  orvosok,, tanárok, üzletemberek, akik hasznára válhatnak az országnak, illetve  távolkeleti vendégmunkásokat főleg India, Sri Lanka, Banglades területéről, akik kiszolgálják őket.

Az épületek, házak, villák harmonikusan illeszkednek a városhoz, előkertekkel, mindegyik más, építészetileg az arab és modern stílus keveredik egymással. Mindenütt rend van és tisztaság, minden ragyog, állandóan takarítják az utcákat, az üzleteket, a vendéglőket.

Az emberek barátságosak, kedvesek, segítőkészek, bárhová megyünk, elsőrangú kiszolgálásban van részünk. Sehol nem bámulnak meg, bármit viselhetsz, mindent elfogadnak, természetesen mi sem bámuljuk meg azokat, akik talpig feketében, még arcukat is elfedve plázáznak, mobiltelefonnal a kezükben. Mögöttük dadák a gyerekekkel és a kocsit toló ember megy leghátul, aki a csomagjukat viszi. Kint pedig a legnagyobb amerikai autók várják őket, melyet maguk vezetnek óriási sebességgel. Sok fiatal nő is kendőt hord, azonban arcuk gyönyörűen van kifestve. Mindegyiken hatalmas műszempilla, feltöltött piros szájak, szépen formált szemöldök, és 10 cm-es fekete magassarkú cipők a földig érő fekete ruhák alatt. Szépek!!!

Rengeteg féle arab nép keveredik itt, sokan ugyan már itt születtek, de szüleik Örményországból, Palesztiniából, Libanonból, Szíriából, Egyiptomból jöttek, mindegyik más kulturális és vallási közegből, valószínűleg emiatt is toleránsok másokkal szemben.

Megtapasztaltam azt is, milyen betegnek lenni Kuvaitban. Ittlétem második napján egy szövődményes influenzát kaptam, ami nem akart elmúlni, ezért Balázs a legjobb orvoshoz akart elvinni. Ez a doktornő történetesen aznap éjfélkor kezdett el rendelni Kuvait City egyik legelegánsabb magánkórházában. 20 emeleten magán lakosztályok, minden csillog, villog, minden bejáratnál ajtónállók nyitják előtted az ajtót, virágok, hangtalanul surrogó liftek, mentás, citromos italok, szóval hét csillagos szálloda szintjén minden. Azonnal röntgen, egy perc alatt CD-én kész, pár perc múlva kész a diagnózis, éjszaka fél egykor kiváltottuk a gyógyszereket. És még meg is gyógyultam !!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzonies.blog.hu/api/trackback/id/tr4312131033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása