"The Uzonies" kalandjai

The Uzonies

Három egyperces

2017. május 06. - The Uzonies

Dávid születésnapja és az Emirates

Dávid 18. születésnapja alkalmából szerveztünk egy meglepetés utat Dubaiba. Minden út alkalmával bepróbálkozom a business class-szal, hátha egyszer bejön. Gondoltam annál jobb indok nem lesz, mint hogy Dávid aznap 18 éves. Mindent beleadtam, mondtam, hogy örök életében lojális lesz az Emirates légitársasághoz, de sajnos hajthatatlanok voltak.

Felszállás után rögtön 3 légiutaskísérő is odajött és boldog születésnapot kívánt Dávidnak. Hoztak neki egy bloody maryt, majd az egyikük megjelent egy Polaroid géppel, csinált rólunk 3 képet és beletették egy tokba, amit mindannyian aláírtak, még a kapitány is. Leszállás előtt pedig hoztak mind a hatunknak egy csokit az első osztályról. Nagyon kedves gesztus volt, főleg úgy hogy az egész egy emberen múlt, akinél becsekkoltunk, Ő továbbadta az információt és a gépen mindent megtettek, hogy emlékezetessé tegyék  az utat. 

 

Heti marketing meeting Q&A

Minden héten van egy 1.5 órás meeting ahol az egész marketing csapat ott van, és a heti dolgokat átbeszéljük, illetve vannak vicces elemei, mint a pletyka doboz, amibe be lehet dobni az aktuális pletykákat. A heti kérdések közül ez tetszett a legjobban: 

"Vizes úton kinek a Porsche-ja gyorsabb, Abdullah a tied vagy Ebraheem-é?" Egyébként mind a kettőjüknek van belőle több is.

 

Helyi kórházak

Minden héten péntek reggel családi focira megyünk, ahol 2x30 percet játszunk, most már 30-35 fokban. Tegnap egy erős lövés eltalálta a kezemet, nagyon fájt, ezért elmentem délután orvoshoz.

Első állomás a Royal Hayat Hospital volt, ami egy 5 csillagos szállodához hasonló kórház, a bejárati ajtónál egy hihetetlenül elegáns ember, Bell Captain felirat az egyenruháján. A recepción 5 mosolygós távol-keleti hölgy, az egyiknek furulya a kezében, kérdeztem ez milyen célt szolgál, mire a válasz: " A vendégeket szórakoztatjuk, itt az a koncepció, hogy ez egy szálloda jellegű kórház."  Elmondom, mi a gond, mire: "Hétvégén csak terhes hölgyek ellátására vagyunk felkészülve."

Jön a következő, Al Seef Hospital, hasonló kategória, mondjuk nincs Bell Captain, viszont van sürgősségi osztály. Azonnal fogadnak, röntgen, megnézik, azt mondja az orvos, hogy nincs eltörve, viszont az ízület sérült, mert a csont elmozdult a helyéről, biztos ami biztos, menjek el az Al Razi kórházba ahol van kéz specialista.

Igazi helyi kórház, minden arabul van kiírva, itt az előzővel (vizsgálat 20 KD, röntgen 20 KD) ellentétben nem kell fizetni egy fillért sem, nincs recepció, viszont van sorszám, annak ellenére hogy az enyém van kiírva valaki már bent van. Újabb röntgen, mert az előző kórházból hozott CD-t nem fogadják el. Alig beszélnek angolul, de a végén közlik, hogy el van törve, 4 hét gipsz. Semmi fakszni, viszont a helyzet diagnosztizálásában erősek.

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzonies.blog.hu/api/trackback/id/tr312485355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása