"The Uzonies" kalandjai

The Uzonies

Bye-bye Kuwait- by Kindzsa

2018. július 01. - The Uzonies

Megcsináltuk! Nagyon nehéz volt. Nagyon jó volt. Nagyon örülök, hogy itt voltunk.
Emlékszem amikor Balázs elkezdte az interjúkat, próbáltunk minél többet megtudni az országról, de egyáltalán nem olyan, mint leírták. Szerintem hozzáállás kérdése. Mi jól akartuk érezni magunkat, kíváncsiak voltunk, néha merészek is, de végül beszippantott.
Balázs is megírta, de nekem is a gyerekek hozzáállása volt a legfantasztikusabb. Emlékszem amikor Bence büszkén hazajött, hogy a google translator segítségével tud beszélgetni a tanárral. Vagy amikor Dávid kiszállt a taxiból az autópályán mert túl gyorsan pörgött az óra és nem volt nála több pénz.
És közel két évvel később a búcsú bulin, folyamatosan jöttek a barátok mindenkihez. Jó volt látni, hogy itt is jól érzik magukat és szeretik őket. Büszke vagyok rájuk nagyon. Tudom, hogy ők most azt mondanák, hogy de hát mennyi csatánk volt és az eredményekkel nem mindig voltam elégedett. Nekem is nagyon nehéz volt. Teljesen új életet éltem. 4 kamasszal összezárva, Balázst csak hétvégén láttam, és a feladataim többsége nekem is új volt. Nagyon, nagyon sok fent és lent volt ebben az utolsó évben. Biztos nem volt tökéletes, de az is biztos, hogy mindent beleadtunk.
Kuvait örökre belopta magát a szívünkbe. Van egy listám mi mindenről maradtunk volna le, ha nem jövünk ki, ebből csak egy kis ízelítő.
Soha nem volt bezárva az ajtónk, reggel és este is egyszerre hallgattuk ahogy a kakas kukorékol és szól a müezin. A fodrász a szőke hajammal gyakran nem tudott mit kezdeni, így a két év alatt háromszor is volt szürke a hajam. A szórakozási lehetőségek nagyon behatároltak, de a gyerekek fantáziája nem, így a Decathlonban bújócskázni is nagy élmény volt persze addig míg ki nem tiltották őket.
Ramadan idején minden más. Az emberek később járnak dolgozni, délután alszanak és éjszaka ébren vannak és folyamatosan esznek és együtt vannak. Olyan mintha 40 napig fordított világban élnének. Idén mindenki kipróbálta egy napra Tomi és Balázs teljesen kibírta a többiek víz nélkül nem.
Rengeteg élményünk van.
És most, hogyan tovább. Végre együtt vagyunk megint és most hazajöttünk pihenni, feltöltődni a családdal és a barátokkal aztán majd kezdődik egy újabb izgalmas fejezet az életünkben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzonies.blog.hu/api/trackback/id/tr7914085521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása