"The Uzonies" kalandjai

The Uzonies

Vöröslencse leves

2016. október 19. - The Uzonies

image_2016_10_19_at_16_33-1.jpg

 

Minden héten kedden Vikivel, aki 3,5 éve él Kuvaitban, 2 gyerek édesanyja, férje svájci, anyósa libanoni orosz, közösen főzünk. Ez azért jó, mert előtte elmegyünk kávézni és bevásárolni majd hazajövünk és közösen de külön-külön megcsináljuk az ebédet, közben pedig dumcsizunk. Arra gondoltam, a legjobb recepteket megosztom veletek is. A legjobb azt jelenti, hogy mind a 4 gyerek és Balázs is szereti.

Vöröslencse leves (4 tagú család részére)
1 db vöröshagyma
3 db fokhagyma
1 db zellerszár
100 g vöröslencse
paradicsom püré
só, bors, olívaolaj, főzőtejszín, citrom, menta
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom összevágom és megfuttatom az olajon. Hozzáadom a felvágott zellerszárat majd a vöröslencsét és beleteszem a paradicsom pürét is. Összekeverem és felöntöm 600 ml hús alaplével kb.20 percig főzöm, utána összeturmixolom kis mentával és citrommal és egy kis főzőtejszínnel ízesítem.
Isteni lesz.

 

14658216_10208626009902633_495088406_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uzonies.blog.hu/api/trackback/id/tr9311821753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása